Nájdite si iba v dvoch krokoch vrecko do svojho vysávača!
Úvodná strana  >  Služby  >  Tipy a triky

Tipy a triky

Tipy a triky pre čistú domácnosť

Užitočné tipy pre upratovanie a čistenie vašej domácnosti

Čistenie okien

Nemáte práve po ruke žiadny bežný čistiaci prostriedok na okná? Potom pomôže osvedčený prostriedok: Do teplej vody na čistenie vystreknite trochu octu alebo liehu! Odolnú špinu odstránite najlepšie kyselinou citrónovou alebo octovou esenciou.

Tip Swirl®:

  • Neumývajte okná, ak svieti slnko. V dôsledku rýchleho schnutia môžu vznikať nepekné šmuhy.
  • Na okná alebo zrkadlá sa nebude tak ľahko usadzovať prach, ak do vody na čistenie pridáte kvapku glycerínu.

Starostlivosť o podlahy

Údržba drevených a laminátových podláh je jednoduchá:
pravidelne je vytierajte vlhkou, dobre vyžmýkanou handrou, parkety a dosky občas ošetrite voskovou emulziou a preleštite suchým mopom pre zvýšenie lesku.
Vzhľadom k tomu, že sú doskové podlahy často iba navoskované, drevo sa ľahšie znečistí. Na odolnú špinu pomôže, keď do teplej vody na čistenie (40 ° - 60 ° C) pridáte trochu pracieho prášku na biele prádlo. Tieto prostriedky na pranie obsahujú rozjasňujúce zložky.
Špina a čiastočky piesku pôsobí na drevené a laminátové podlahy ako brúsny papier - v takom prípade pomôže, keď pred vytieraním vysajete.
Zároveň tak zmiznú chumáče prachu, chlpy a vlasy a pri utieraní nebudú visieť na handry.

Tip Swirl®:

  • Upratovanie drevených a laminátových podláh bez poškriabania vám uľahčí hubica na parkety zo sortimentu hubíc Swirl®. Vďaka plsteným klzným plochám kĺže bez škrabancov.

Správne čistenie kobercov

Vysávajte koberce pravidelne, aspoň raz týždenne.
Voľne ležiace nečistoty (cukor, omrvinky) odstránite ľahko vysávačom. Zaschnuté látky najprv opatrne oddeľte lyžičkou alebo chrbtom noža a následne vykefujte resp. povysávajte. V prípade silného znečistenia použite bežné čistiace prostriedky na koberce.

Dôležité:

  • V každom prípade dbajte návodu na použitie výrobcu koberce a vždy najprv vykonajte skúšobnú čistenie na mieste, ktoré nie je vidieť. Akú vysávacia hubicu je najlepšie použiť na jednotlivé typy kobercov zistíte v sekcii Hubice pre vysávače.